"Vaddå 112" - Livsviktiga sagor om små hjältar!

SOS Alarm ansvarar för nödnumret 112 och har som uppgift att sprida och informera information till viktiga grupper. Vi tror att ju tidigare barn får kunskap om Sveriges nödnummer 112 och vad som händer när man ringer, desto fler liv kan räddas.

 

Kunskap ger trygghet

Barn och unga är rörliga i samhället, de befinner sig många gånger i händelsernas centrum och SOS Alarm har lång erfarenhet av barn som larmar. En förutsättning för att barn ska kunna vara till hjälp i nödsituationer är att de känner till nödnumret 112, både hur och när de ska ringa.

En livsviktig sagobok

I oktober 2012 lanserade vi vår tredje barnbok med livsviktiga sagor som är inspirerade av verkliga händelser då barn varit med och larmat 112. Med sagans hjälp hoppas vi intressera barn för 112. Det är lätt att slå och här finns alltid hjälp att få.

Sagorna är författade av Annika Dopping i samarbete med SOS-operatörer med mångårig erfarenhet. De är inspirerade av situationer där barn, tack vare att de känt till 112, har ring och hjälpt till vid olyckor.

Annika Dopping beskriver sitt arbete med boken såhär:

"En av de saker som jag är allra mest stolt över i min yrkeskarriär är att ha skrivit nio sagor för SOS Alarm, där barnen blir hjältar. De hamnar i olika nödsituationer, ringer nödnumret 112 och instrueras i att agera korrekt för att lindra och hjälpa. Barnen växer med uppgiften, liksom de barn som får höra sagorna i förskolan och identifierar sig med huvudpersonerna."

Boken vänder sig till förskolan och skolans yngre åldrar. Den tryckta boken är slut men går att ladda ned som pdf till höger.

Sagor från 2009

Sagor från 2003

Tre spännande sagor från 2003

Lyssna på sagorna

Det brinner
Han drunknar
Det kommer en bebis

Sagoboken 2003