För användare av SOS.nu Generell information och FAQ

Gå till vanliga frågor och svar om SOS.nu.

Gå till steg för steg hur du loggar in via BankID på SOS.nu

 

SOS.nu stödjs av:

  • iOS13 och uppåt.
  • Android 8.1 och uppåt. 

Om notiser slutar fungerar

Vid ny release av appen kan notiser ibland sluta fungera. Det du då behöver göra är att radera appen och installera om den på nytt.

 

Vanliga frågor och svar om inloggning via BankID

 

Vid frågor, vänligen i första hand kontakta SOS Alarms kundcenter, eller din avtalsansvarig. För information om hantering av personuppgifter, se våra SOS.nu Användarvillkor och våra Allmänna villkor som finns på www.sosalarm.se/Kund/allmanna-villkor/

 

Inloggning med BankID - steg för steg 

SOS.nu har blivit ännu säkrare för dig som användare genom möjligheten att logga in med BankID.  

1. Välj inloggningssätt 

I rutan ”Välj inloggning” väljer du om du vill logga in med BankID eller användarnamn.

2. BankID på samma eller annan enhet

Genom att välja BankID eller Mobilt BankID så får du möjligheten att mata in ditt personnr med 12 siffror. I appen så kommer BankID att öppnas upp automatiskt, förutsatt att det finns installerat på samma enhet. I annat fall kommer appen att känna av det och invänta att du öppnar upp BankID på annan enhet.

3. Logga in med ditt lösenord för BankID

När inloggningstjänsten öppnas, blir du ombedd att logga in med ditt BankID-lösenord. Har du ett konto med personnummer redan inlagt så skickas du vidare in i tjänsten förutsatt att du har matat in rätt lösenord.

4. Befintligt konto med användarnamn - knyt ditt BankID till konto 

Vid första inloggningstillfället ombeds du att logga in med det konto du vill knyta till ditt BankID. Om inloggningen lyckas och ett konto har knutits, loggas du direkt in i tjänsten utan fler steg.

Nya användare som endast har personnummer inlagt i kontot kan logga in med BankID omgående.

Är ni fler som använder kontot idag, tänk på att inte koppla det till ett personnummer utan kontakta SOS Alarms kundcenter för vidare hjälp.

5. Personnummer redan knutet till konto

Om inloggning med användarnamn/lösenord lyckades men kontot redan var knutet till ett annat personnummer visas felmeddelandet nedan.