SOS Alarm i Almedalen

Almedalsveckan är viktig för SOS Alarm. Den ger oss möjlighet att träffa beslutsfattare, kunder och andra viktiga intressenter för att diskutera hur vi gemensamt skapar ett tryggare Sverige för alla.

I år sammanfaller Almedalsveckan med en sedan länge efterlängtad lagändring kring att kunna varna allmänheten via sms. Under veckan deltar vi i flera paneldebatter och arrangerar även egna seminarium och mingel som är öppna för alla. Vi kommer även att informera om senaste nytt så som eCall, var vi står i 112-utredningen samt det uppgraderade VMA-systemet.

VMA

Från och med den 1 juli ges SOS Alarm möjlighet att skicka ut Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, via sms till mobiltelefoner inom ett visst geografiskt område. Varningarna kommer att kunna användas vid olyckor, naturkatastrofer och terrorbrott med mera för att meddela alla som befinner sig inom drabbat område.

Detta ger oss ännu bättre förutsättningar att skapa ett tryggare Sverige för alla som bor och vistas här.

Seminarium

I år finns det mer än 4 000 evenemang att besöka i Almedalen. Här är ett urval av dessa som vi inte tycker att du ska missa. 

Hot och våld mot blåljuspersonal

Tisdag 4 juli, kl 11:00-11:45, Almedalspaviljongens undervåning, Donnersgatan 2

Hur påverkar bristen på tillit blåljuspersonalens möjlighet att hjälpa? Hot och våld mot blåljuspersonal ökar. Det som varit vardag för polis och väktare, drabbar nu också ambulanspersonal och räddningstjänst. En orsak kan vara bristande tillit. En verklighetsbeskrivning och en debatt kring hur händelser som lastbilsattacken på Drottninggatan ger ringar på vattnet.

Deltagare i detta seminarium, arrangerat av Skydd och Säkerhet, är bland andra Maria Khorsand, VD SOS Alarm, Carin Götblad, Regionpolischef, Pontus Westlund, Brandmännens Riksförbund, Janne Kautto, Riksföreningen för Ambulanssjuksköterskor, Peter Thore, Falck Academy och Peter Blom, Vårdförbundet.

Lunchmingel med SOS Alarm och inrikesminister Anders Ygeman
Tisdag 4 juli kl 12:00-13:00, Hotell Stenugnens innergård, Korsgatan 6

Vilka är utmaningarna för framtidens alarmeringstjänst? 112-tjänsten har utretts i två omgångar sedan 2011 och ska nu slutligen rapporteras i slutet av året. Kom och lyssna på inrikesminister Anders Ygeman och hör SOS Alarms VD Maria Khorsand berätta om framtidens utmaningar för Sveriges alarmeringstjänst. Ta chansen att informera dig, diskutera och mingla med andra nyckelpersoner inom svensk alarmering och krisberedskap. Vi bjuder på lättare lunch.

Föranmälan krävs så säkra din plats genom att anmäla dig här

Varför ska vi satsa på självkörande bilar?
Tisdag 4 juli, kl 12:30-13:30, Volkswagen Groups tält, Donnersgatan 6

Digitalisering, uppkopplade fordon och självkörande fordon kan diskuteras ur många aspekter. Hur ser Transportstyrelsen och regeringens utredare på möjligheterna med självkörande fordon? Vilka möjligheter ser SOS Alarms expert att uppkopplade fordon kan bidra till ökad trygghet och säkerhet? Vilken utveckling ser Scania när det gäller självkörande tunga fordon? Hur snabbt tror Volkswagenkoncernen att utvecklingen går mot självkörande personbilar? Seminariet modereras av Helena Stålnert.

Medverkar gör Jonas Bjelfvenstam, Vikarierande Generaldirektör Transportstyrelsen, Mattias Hindfelt, CIO SOS Alarm, Anders Grundströmer, Chef Scania Sustainable City Solutions samt Claes Jerveland, VD Volkswagen Group Sverige.

Den tysta IT-revolutionen inom äldreomsorgen
Onsdag 5 juli kl 13:30-14:30, Hotell Stenugnens innergård, Korsgatan 6

Nacka kommun står för en av de mest spännande innovationsupphandlingarna inom vård och omsorg i dagsläget. En så kallad funktionsupphandling där inköpet kommer bestå av resultat snarare än en specifik tjänst eller produkt. I detta seminarium arrangerat av SOS Alarm berättar vi mer om upphandlingen samt diskuterar hur den nya tekniken kan förbättra tillvaron för många.

Medverkande är; Maria Khorsand, VD SOS Alarm, Jonas Ek, Projektledare Välfärdsteknik Nacka Kommun, David Rodriguez, Vital Integration, Mattias Hindfelt, CIO SOS Alarm, Agneta Aldor Procube, Peter Sikström, Generalsekreterare SPF samt Barbro Westerholm, Riksdagsledamot Liberalerna. 

Vi ses i Visby!