SOS Alarm i Almedalen

Almedalsveckan blir en händelsefull vecka för SOS Alarm. Vi kommer att träffa politiker samt delta i och arrangera seminarium som är öppna för allmänheten. Vi kommer även att informera om nya tjänster som eCall, vart vi står i 112-utredningen, de nya tekniska möjligheterna med VMA-systemet att positionera enskilda personer via deras mobiltelefoner.

VMA:

Från och med den 1:a juli kommer SOS Alarm ha möjligheten att skicka ut VMA (Viktigt meddelande till allmänheten) via SMS till mobiltelefoner inom ett visst geografiskt område, både via adressregistrerade mobiler samt positionering. Denna nya möjlighet kommer att kunna användas vid olyckor, naturkatastrofer och terrorbrott med mera.

Det ger oss ännu bättre förutsättningar för att skapa ett tryggare Sverige för alla.

 

Seminarium:

Hot och våld mot blåljuspersonal
4:e juli, 11:00 - 11:45, Donnersgatan 2, Almedalspaviljongens undervåning

Allt oftare utsätts blåljuspersonal för hot och våld. Vad beror detta på och hur ska vi kunna öka säkerheten för vår personal samt sätta stopp för detta? Deltagare i detta seminarium, arrangerat av Skydd och Säkerhet, är bland andra Maria Khorsand, VD på SOS Alarm.

 

Varför ska vi satsa på självkörande bilar?
4:e juli, 12:30 - 13:30, Donnersgatan 6, Volkswagen Groups tält 

Allt eftersom att modern teknik utvecklats börjar en gammal framtidsvision närma sig verklighet, nämligen självkörande bilar. Med denna utveckling kommer tjänsten "eCall" som skickar nödanrop till larmcentraler utifall att fordonet är med om en krock. Vilka möjligheter och utmaningar för detta med sig?

 

Den tysta IT-revolutionen
5:e juli, 13:30 - 14:30, Korsgatan 6

Nacka kommun står för en av de mest spännande innovationsupphandlingarna i dagsläget. En så kallad funktionsupphandling där inköpet kommer bestå av ett resultat snarare än en specifik tjänst eller produkt. I detta seminarium arrangerat av SOS Alarm själva, ser vi deltagare från Nacka Kommun, teknikleverantörer och även SOS Alarms egna, Maria Khorsand och Mattias Hindfelt.