För optimal användning av den här delen av webbplatsen rekommenderar vi att använda en annan webbläsare.

Få 112-samtal om trafikolyckor i Lessebo i oktober

Under den senaste månaden tog SOS Alarm emot färre än fem 112-samtal om trafikolyckor i Lessebo.

I Kronobergs län rapporterades under oktober 71 stycken 112-samtal om trafikolyckor. Det är fler än normalt för månaden (snittet för månaden ligger på 59).

Tingsryd tog emot flest samtal per invånare bland kommunerna i Kronoberg. Skillnaderna inom länet är märkbara. Tingsryd tog emot mer än tre gånger så många samtal om trafikolyckor som Växjö, där antalet samtal var lägst, om vi tar antalet invånare i beaktande. Notera dock att två av åtta kommuner i länet hade färre än fem samtal, vilket gör att vi inte räknar med dem i den här jämförelsen.

Lessebo tar, historiskt sett, emot 4,3 samtal om trafikolyckor i oktober i snitt.

Brottsförebyggande rådets statistik över anmälda brott ger även en fingervisning om hur vanliga trafikolyckor är i kommunen. Ser vi till antalet anmälda trafikbrott, så var Lessebo kommun bland de kommuner i länet som hade minst antal anmälningar år 2018 (omkring 83,0 anmälda trafikbrott per tiotusen invånare).

Notera att statistiken från Brå är på årsnivå och att det bland de anmälda trafikbrotten även finns rattfylleri och liknande brott. Det gör att antalet påverkas av var polisen förlagt sina trafikkontroller.

112-samtal om trafikolyckor i Kronobergs län under oktober. Vid färre än fem samtal redovisas inga exakta antal av sekretesskäl.
KommunAntal samtalHistoriskt snitt för oktoberSamtal per 10 000 inv.
Alvesta67,23,0
Lessebo-4,3-
Ljungby1010,23,5
Markaryd85,87,8
Tingsryd105,38,1
Uppvidinge-3,7-
Växjö1919,32,0
Älmhult115,06,2

Den här texten bygger på statistik från SOS Alarm.