För optimal användning av den här delen av webbplatsen rekommenderar vi att använda en annan webbläsare.

Fler trafikolyckor än normalt i Halmstad i februari

Under den senaste månaden tog SOS Alarm emot 20 stycken 112-samtal om trafikolyckor i Halmstads kommun. Det är över snittet för februari, historiskt sett.

Även i Hallands län rapporterades fler samtal om trafikolyckor än normalt för att vara februari (65 stycken jämfört med månadssnittet 55).

Laholm tog emot flest samtal per invånare bland kommunerna i Halland. Skillnaderna inom länet är märkbara. Laholm tog emot mer än dubbelt så många samtal om trafikolyckor som Varberg, där antalet samtal var lägst, om vi tar antalet invånare i beaktande. Halmstad tog emot tredje minst samtal i Hallands län.

Februari är, historiskt sett, den månad då SOS Alarm tar emot allra minst samtal om trafikolyckor i Halmstad. I snitt har det gjorts 17 samtal om trafikolyckor i februari i Halmstad sedan 2015. December är den månad då antalet samtal brukar vara högst.

Brottsförebyggande rådets statistik över anmälda brott ger även en fingervisning om hur vanliga trafikolyckor är i kommunen. Ser vi till antalet anmälda trafikbrott, så var Halmstads kommun en ganska typisk kommun (omkring 84,9 anmälda trafikbrott per tiotusen invånare).

Notera att statistiken från Brå är på årsnivå och att det bland de anmälda trafikbrotten även finns rattfylleri och liknande brott. Det gör att antalet påverkas av var polisen förlagt sina trafikkontroller.

112-samtal om trafikolyckor i Hallands län under februari. Vid färre än fem samtal redovisas inga exakta antal av sekretesskäl.
KommunAntal samtalHistoriskt snitt för februariSamtal per 10 000 inv.
Falkenberg1113,42,4
Halmstad2016,61,9
Hylte-3,6-
Kungsbacka1410,71,6
Laholm85,73,1
Varberg97,61,4

Den här texten bygger på statistik från SOS Alarm.