För dig som jobbar hemma hos din kund

Många yrkesgrupper jobbar hemma hos någon annan med svårighet att fullt ut kunna påverka arbetsmiljön. Det kan till exempel handla om hantverkare, mäklare, hemstäd eller andra liknande yrkeskategorier. Gemensamt för dem alla är att de aldrig vet vad eller vem som väntar dem när de kommer in i hemmet där de ska jobba.

Ökad trygghet oavsett arbetsmiljö

Oftast är det inga problem alls. Du kanske inte ens känner igen problematiken. Men ibland får man den där känslan av att något inte riktigt stämmer och känslan av otrygghet infinner sig. Vi vill då kunna bidra med ökad trygghet så att du kan jobba oavsett hur arbetsmiljön ser ut.

Under åren har vi hört flera berättelser kring hur olika yrkeskategorier har känt sig utsatta i sitt arbete. Vi delar med oss av några nedan och väljer att beskriva dem utan att gå in på detaljer, bara förmedla känslan i situationen. Hur hade du agerat? 

Mäklaren som hittade foton på sig själv

Som mäklare görs flera bostadsvärderingar varje månad. Mäklaren besöker kunden i bostaden för att göra en grundlig genomgång av objektet. Vi har fått berättat om en mäklare i en mellanstor stad som skulle värdera en lägenhet. När mäklaren skulle titta in i hemmets sista rum så gjordes en förfärlig upptäckt.

”Jag sköt upp dörren och klev in i ett rum med endast ett litet fönster. Det dåliga ljusinsläppet gjorde att det tog ett par sekunder, men sedan hoppade hjärtat över ett slag. Rummets alla väggar var fyllda med foton på mig. Den känslan av starkt obehag kommer jag aldrig att glömma och jag ville bara därifrån så snabbt som möjligt.”

Hantverkaren som föll illa

Många hantverkare arbetar ensamma, ibland är kunden hemma och ibland inte. Följande inträffade i en villa för några år sedan. En elektriker skulle installera spotlights högt uppe i taket och trampar snett, ramlar ner på golvet och blir liggande. I fallet har mobiltelefonen också gått i golvet och ligger i bitar några meter bort. Utan möjlighet att kalla på hjälp blir elektrikern liggande tills kunden kommer hem. I det här fallet slutade det med en bruten fot, men med ett personlarm kopplat i bältet hade hjälpen varit där mycket snabbare och trygghetskänslan varit större.

Så här kan du använda personlarm

Med ett personlarm kan du få hjälp i olika situationer. Tillsammans med oss skapar du en larmplan för dig. Där anger du hur vi ska agera när du larmar och aktiverar larmet. Du kan själv välja i vilka situationer du vill använda det. Vi rekommenderar såklart att det alltid finns med dig så att du kan aktivera din larmplan oavsett var du befinner dig. Det finns en rad olika tillval så att du trots en paketlösning kan få en flexibel tjänst som passar just dina behov.

Maria kan guida dig rätt

Dina utmaningar kan se ut på en rad olika sätt och dina förutsättningar kan skilja sig från andras. Därför är vår tjänst flexibel, men ändå enkelt paketerad. Tillsammans diskuterar vi vilken lösning som passar dig bäst. Maria Söderqvist guidar dig rätt i säkerhets- och trygghetsfrågorna.

Kontakta Maria direkt för ett förutsättningslöst samtal eller fyll i formuläret så kontaktar hon dig.