SOS-operatör Halmstad

Halmstad
SOS Operatör
Tillsvidareanställning
26 mars 2018
Ansök

Vill du vara med och bidra till ett tryggare Sverige? Som SOS-operatör är du en del av navet som skapar trygghet och säkerhet för alla som ringer nödnumret 112. Våra medarbetare utför fantastiska insatser under dygnets alla timmar och vi vill bli fler! I Halmstad söker vi nu SOS-operatörer med start under hösten 2018.

ROLLEN

Som SOS-operatör svarar du på nödnumret 112 och är den hjälpsökandes första kontakt innan andra hjälpresurser är på plats. Samtalen omfattar allt ifrån akuta sjukfall, trafikolyckor, bränder till samtal där någon bara är i behov av en trygg röst. Med utvecklade intervjustöd och anpassad teknik säkerställer du att rätt resurser skickas till rätt plats.

I rollen som SOS-operatör arbetar du systematiskt, metodiskt och faktabaserat samt visar engagemang, respekt och medkänsla. För att klara det behöver förnuft och fakta balanseras med känsla i varje enskild situation. Som stöd finns processer, rutiner och riktlinjer samt fantastiska kollegor för att kunna fatta rätt beslut. Arbetet bedrivs på en SOS-central där du sitter i en öppen miljö. I pågående samtal samverkar du med kollegor och samarbetspartners som till exempel polis, räddningstjänst och ambulans. Arbetet bedrivs ofta i ett högt tempo och hjälpsökande står alltid i fokus. På sikt finns det möjlighet att utvecklas i rollen som SOS-operatör genom att arbeta som handledare, ambulansdirigent och räddningsåtgörare.

Titta gärna på filmen, där Martin berättar om hur det är att arbeta på SOS Alarm: https://youtu.be/t-ndvLj_nLw

VI SÖKER DIG

  • Minst fem års arbetslivserfarenhet och fullgjord gymnasieutbildning.
  • Meriterande om du arbetat inom vård, akutsjukvård, räddningstjänst eller som polis, livräddare och väktare.
  • Svenskt medborgarskap och behärskar det svenska språket samt har goda kunskaper i engelska och gärna något ytterligare språk.
  • Erfarenhet av dygnsgående tjänst, då arbetstiderna hos oss är förlagda till dag-, kväll- och nattpass.
  • Stort engagemang, ansvarskänsla, empati och är trygg i dig själv.
  • En utpräglad känsla för att vilja hjälpa andra människor och ett stort tålamod.
  • Förmåga att samverka och bidra till ett öppet och förtroendefullt arbetsklimat.
  • God datorvana då allt arbete sker i våra system som visas på minst tre datorskärmar.
  • Meriterande om du har erfarenhet av roll som arbetsledare

 

VI ERBJUDER

Vi erbjuder dig möjligheten att utvecklas i en dynamisk miljö och att få vara med på resan om att skapa ett tryggare Sverige för alla. Hos oss får du en unik operatörsutbildning på 14 veckor i samband med din anställning. I utbildningen varvas teori med praktik samt handledning mellan varje teoripass så att vi säkerställer att du lär dig arbetet på bästa sätt. Delar av utbildningen är förlagd till SOS Alarms skola i Uppsala, resterande tid är man på sin ”hemmacentral” med handledare som utbildar och introducerar praktiskt i arbetet. Vidare erbjuds även kontinuerlig kompetensutveckling för att bibehålla hög kvalitet i det dagliga arbetet. 

Välkommen med din ansökan snarast möjligt dock senast den 26 mars 2018. Har du frågor kring tjänsten/arbetsplatsen eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Platschef Martin Lundblad på martin.lundblad@sosalarm.se. OBS! Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida https://sosalarm.se/Jobba-hos-oss/Lediga-tjanster/.

Informationsträffar samt intervjuer kommer att hållas på slutet av vecka 15 och framåt. 

Innan en eventuell anställning är hälsoundersökning på företagshälsovården obligatorisk samt registerkontroll hos Säpo. 

På vår hemsida kan även du få svar på de vanligaste frågorna gällande rollen som SOS-operatör.

 


Ansök