SOS-operatör Stockholm

Stockholm
SOS Operatör
Tillsvidareanställning
25 mars 2018
Ansök

Har du erfarenhet av sjukvård eller trafikledning?
Vi söker SOS-operatörer till vår central i Stockholm

Nu söker vi dig som brinner för att hjälpa andra och vill arbeta som 112-operatör samt dirigera Stockholms- och Gotlands läns ambulanser.

 

ROLLEN

Som SOS-operatör svarar du på nödnumret 112 och är den hjälpsökandes första kontakt innan andra hjälpresurser är på plats. Samtalen omfattar allt ifrån akuta sjukfall, trafikolyckor, bränder till samtal där någon bara är i behov av en trygg röst. Med intervjustöd och anpassad teknik säkerställer du att rätt resurser skickas till rätt plats.

Som ambulansdirigent agerar du för att leda och dirigera landstingets ambulansresurser.  Som SOS-operatör kan du komma att växla mellan att arbeta som 112-mottagare och som ambulansdirigent.

I rollen som SOS-operatör arbetar du systematiskt, metodiskt och faktabaserat samt visar engagemang, respekt och medkänsla. För att klara det behöver förnuft och fakta balanseras med känsla i varje enskild situation. Som stöd finns processer, rutiner och riktlinjer för att kunna fatta rätt beslut. Arbetet bedrivs på en SOS-central där du sitter i en öppen miljö. I pågående samtal samverkar du med kollegor och externa resurser som polis, räddningstjänst och ambulans. Arbetet bedrivs ofta i ett högt tempo och hjälpsökande står alltid i fokus.

Titta gärna på filmen, där Martin berättar om hur det är att arbeta på SOS Alarm:

https://youtu.be/t-ndvLj_nLw

 

VI SÖKER DIG

  • Minst fem års arbetslivserfarenhet och fullgjord gymnasieutbildning.
  • Meriterande om du arbetat inom vård, akutsjukvård, ambulans, sjöräddning eller som polis, undersköterska, livräddare och väktare.
  • Det är även meriterande om du har arbetat med logistik, tex inom taxiledning eller trafikledning.
  • Svenskt medborgarskap och behärskar det svenska språket mycket väl.
  • Goda kunskaper i engelska och gärna något ytterligare språk.
  • Erfarenhet av dygnsgående tjänst, då arbetstiderna hos oss är förlagda till dag-, kväll- och nattpass samt helger.
  • Stort engagemang, ansvarskänsla, empati och är trygg i dig själv.
  • En utpräglad känsla för att vilja hjälpa andra människor och ett stort tålamod.
  • Förmåga till att samverka och bidra till ett öppet och förtroendefullt arbetsklimat.

 

VI ERBJUDER

Vi erbjuder dig en möjlighet att utvecklas i en dynamisk miljö och att få vara med på resan om att skapa ett tryggare Sverige för alla. Genom vår SOS-skola får du en unik operatörsutbildning på 14-17 veckor, beroende på roll, i samband med din anställning. I utbildningen varvas teori med praktik samt handledning mellan varje teoripass så att vi säkerställer att du lär dig arbetet på bästa sätt. Delar av utbildningen är förlagd till SOS Alarms skola i Uppsala, däremellan är man på sin ”hemmacentral” med handledare som utbildar och introducerar praktiskt i arbetet.  Vidare erbjuds även kontinuerlig kompetensutveckling för att bibehålla en hög kvalitet i det dagliga arbetet. 

Tjänsten ger möjlighet till arbete på både hel- och deltid (minst 60 %), och arbetstiden kan till viss del påverkas genom s.k. planeringsschema. Observera att det inte är möjligt att förlägga sin arbetstid på endast dag, kväll eller natt utan variation i schemat kommer att finnas. 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan snarast möjligt dock senast 25 mars 2018. Vänligen ange i din ansökan om du söker deltid (ange i vilken omfattning), skriver du ingenting utgår vi från att du söker en heltidstjänst. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekrytering@sosalarm.se. OBS! Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida https://sosalarm.se/Jobba-hos-oss/Lediga-tjanster/.

På vår hemsida kan även du få svar på de vanligaste frågorna gällande rollen som SOS-operatör.

Har du frågor kring tjänsten, kontakta gruppchef Aphrodite Mitra Vasilakou på aphrodite.mitra-vasilakou@sosalarm.se eller 010 140 80 81

 

 


Ansök