"Varje dag när jag åker hem vet jag att jag förmodligen har räddat någons liv."

Alladin El-Shubaki, ambulansdirigent på SOS Alarm, vet precis varför han går till jobbet på morgonen.

Egentligen ville han bli sjuksköterska, men som så många andra som slutade gymnasiet under it-bubblan blev det en it-utbildning istället.
- Redan andra året märkte jag att det inte var min grej. Jag ville jobba med människor, inte sitta isolerad i ett serverrum, men jag gav det en chans och pluggade klart.

Samtidigt jobbade han extra som tågvärd på pendeltågen och efter skolan blev det där han gjorde karriär. Och det var där, när han jobbade på operativa ledningen, som han kom i kontakt med en kvinna från SOS Alarm.

- Hon berättade om företagets vision om att skapa trygghet och jag kände på en gång att det här måste jag testa! Jag skulle få användning av min erfarenhet från tidigare jobb och samtidigt få utlopp för min gamla dröm att jobba inom vården och faktiskt hjälpa människor varje dag.

Och sedan knappt två år, jobbar Alladin El-Shubaki som ambulansdirigent på SOS Alarm.
- Det är operatören som tar emot samtalet, men när det står klart att det behövs en ambulans kopplas jag in på medlyssning.

Sedan är det dirigentens jobb att kontrollera att det är fastställt var hjälpen behövs, utvärdera om det är ambulans eller helikopter som ska skickas, kolla var närmaste enhet finns, skaffa polisassistans om det behövs, ja generellt sett ansvara för att logistiken fungerar och att hjälpen kommer fram som den ska. Och i tid.

Det är också dirigenterna som ansvarar för att ambulanserna hela tiden är jämt fördelade över länet så att beredskapen är god, och det är dirigenten som samverkar med andra myndigheter som till exempel lokaltrafik, räddningstjänst och polis.
- Jag stormtrivs. Ingen dag är den andra lik och det kan gå från noll till hundra på en sekund. Dessutom jobbar vi som ett team och hjälper varandra eftersom vi jobbar mot samma mål. Det är verkligen människoliv vi har ansvar för.