Utbildning i att rädda liv

Via SOS Alarms utbildningsavdelning utbildas flera hundra medarbetare varje år, främst nyanställda SOS-operatörer, men även andra yrkesgrupper.

Det finns många olika roller inom SOS Alarm varav SOS-operatör på 112 kanske är den mest välkända hos allmänheten. Men oavsett om du ska bli operatör, ambulansdirigent eller jobba med tjänster inom IT eller säkerhet och jour så finns det ett ställe alla kommer i kontakt med – på SOS Alarms utbildningsavdelning i Kista.

Skolan har fem lärare och varje år utbildas cirka 250 personer, både nya och befintliga medarbetare. Här finns bland annat grundutbildning för nödanropsmottagning, utbildning till SOS sjuksköterska och inom Säkerhet/jour, utbildningar för region-sjuksköterskor och räddningstjänster som ska jobba i SOS Alarms system samt handledarutbilningar.

För 112-operatörer, operativ personal, är utbildningen ca 14 veckor. Under dessa veckor får de nya medarbetarna den kunskap och den trygghet de behöver för att kunna arbeta på ett kvalitativt och patientsäkert sätt. Utbildningen avslutas med ett prov för att få en certifiering. Certifieringen måste förnyas en gång per år för att medarbetaren ska ha behörighet att fortsätta arbeta operativt.

Under pandemin har utbildningarna i Kista fått anpassas efter restriktionerna och de har därför hållits på distans.

Är du intresserad av att läsa mer om vad det innebär att jobba hos oss och se lediga tjänster? Kolla in vår karriärsajt här.