SOS Alarm välkomnar Stefan Carlsson som regeringens utredare

Regeringen har idag utsett Stefan Carlsson som utredare för En samordnad alarmeringstjänst. I direktivet skriver regeringen att ”Enskildas möjligheter att snabbt få kontakt med polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård för effektiva hjälpinsatser i en nödsituation måste säkerställas”.

-          Det är därför oerhört glädjande att denna viktiga utredning nu kan sätta igång sitt arbete, säger Maria Khorsand, VD SOS Alarm. Vi ser att regeringen med detta verkar för att skapa ett tryggare Sverige för alla – ett mål som vi vid SOS Alarm brinner för, fortsätter Maria Khorsand.

-          Vi välkomnar regeringens val av utredare. Stefan Carlsson har, med sin gedigna bakgrund och sin breda erfarenhet från statlig och offentlig verksamhet, förutsättningarna att leda detta arbete, säger Maria Khorsand. SOS Alarm kommer att göra sitt yttersta för att för att samverka med utredningen och bidra med vår expertis och kompetens inom området. Allt för att vi tillsammans ska kunna skapa förutsättningarna för framtidens alarmeringstjänst där medborgarens trygghet och säkerhet är ledstjärnan, avslutar Maria Khorsand.