Lägesbild v 47: Black Friday och lönehelg

November har, som så ofta, generellt varit en lugn månad på 112. Kyla, mörker och frånvaro av högtider gör att färre människor är i rörelse i trafiken eller samlas på stan, vilket tillfälligtvis gör att färre olyckor inträffar. 

112 i veckan:

Det senaste dygnet har det ringt mindre på 112 än vad det vanligtvis gör.

Antal 112-samtal, genomsnitt per dygn den senaste veckan
9045
Antal 112-samtal, genomsnitt per dygn de senaste 3 månaderna
9596
Antal 112-samtal, genomsnitt per dygn de senaste 12 månaderna
9651

Viktigt meddelande till allmänheten:

Onsdag den 21/11 utfärdades ett VMA för att varna allmänheten i Gävle kommun om en industribrand med kraftig och giftig rökutveckling. Faran var över redan samma dag.
 

Öka din krisberedskap:

På fredag, Black Friday, räknar nästan 4 av 10 handlare med en ökad försäljning enligt Svensk handel. Nästan varannan svensk, 47 procent av konsumenterna, planerar att handla på fredag. Detta trots att motreaktionerna mot Black Friday varit starka i år. Mycket av handeln är e-handel men rushen till butikerna förväntas också vara stor. Tänk därför på att planera era resor i god tid då trafiken in till stadens citykärna kan komma att påverkas.

På fredag är det också löning för de flesta, vilket brukar innebära att många människor samlas ute på restauranger och krogar för att roa sig. Under dessa helger brukar 112-trafiken öka på grund av att det inträffar fler olyckor och alkoholrelaterade händelser. Tänk på att ta hand om varandra!  


Kommande vecka:

  • Under fredag den 23/11 är det Black Friday
  • 23/11 landskamp i handboll spelas i Trollhättan: Sverige-Montenegro start 19:00
  • 24/11 Stockholms jul i Kungsträdgården- Stockholms stad tänder upp årets julbelysning. 
  • Den 27/11 är det Nitro Circus på Tele 2 Arena i Stockholm. De största stjärnorna inom freestyle motocross, BMX och skate underhåller publiken med trick.
  • 29/11-2/12 pågår Sweden international horse show på Friends arena i Solna.

Ladda ner bild