Lägesbild v 48: Första advent och kvartalsprov av Hesa Fredrik

Den senaste veckan har antalet samtal till 112 fortsatt att minska. Dock har det inkommit många samtal på 112 den senaste veckan som har varit relaterade till trafikolyckor. Trafikolyckorna brukar bli fler den här tiden på året i samband med att det blir halt på vägarna.

 

112 i veckan:

Antal 112-samtal, genomsnitt per dygn den senaste veckan
8 923
Antal 112-samtal, genomsnitt per dygn de senaste 3 månaderna
9596
Antal 112-samtal, genomsnitt per dygn de senaste 12 månaderna
9651

 

Kommande vecka:

  • 29/11-2/12- Sweden international horse show. Friends arena i Solna.
  • 2/12 – Första advent
  • 3/12- Kvartalsprov av viktigt meddelande-signalen. I folkmun även kallad ”Hesa Fredrik”.

 

Krisberedskapstips från SOS Alarm:

När vi nu går in i december månad har kylan slagit till på allvar. Det är risk för ishalka i stora delar av landet, så tänk på att både köra och gå försiktigt då det kan vara väldigt halt på vägar och trottoarer.

På söndag är det första advent och många tänder levande ljus för att göra det ombonat och skapa en trevlig julkänsla hemma. Glöm inte att släcka ljusen när du lämnar rummet. Ta för vana att byta batteri i brandvarnaren den 1/12 och testa att den fungerar inför jul och har du ingen brandvarnare är det hög tid att skaffa en nu. Den kan rädda både egendom och liv.

På måndag den 3/12 är det återigen dags att testa signalen Viktigt Meddelande, också kallad ”Hesa Fredrik”. Signalen som ljuder i 7 sekunder med 14 sekunders tystnad testas första helgfria måndagen en gång per kvartal klockan 15:00. Här kan du läsa mer om VM-signalen och VMA (viktigt meddelande till allmänheten) https://www.sosalarm.se/viktiga-telefonnummer/viktigt-meddelande-till-allmanheten/.

 

Ladda ner bild