SOS Alarm i stort samarbete med hjältepodden Slumpens Hjältar

Succépodden Slumpens Hjältar är en dokumentär podd som handlar om vanliga personer som ingriper när någon annans liv är i fara. Nu lanseras säsong två och SOS Alarm kliver in som samarbetspartner för att tillsammans med Slumpens Hjältar driva civilkuragefrågan.

- Vi kommer att satsa på Slumpens Hjältar i vår kommunikation i syfte att få fler att engagera sig och göra en insats när man ser en människa i nöd. Civilkurage ligger oss varmt om hjärtat eftersom de civila hjältarna ofta är våra SOS-operatörers ögon på plats, säger Thomas Johansson, kommunikationschef på SOS Alarm.

I säsong två möter lyssnarna bland annat en kvinna som i ett avsnitt räddar en man som brinner från midjan och uppåt. I ett annat avsnitt kommer en man först till en bilolycka och där bilen brinner och personer fortfarande finns kvar i bilen. Avsnitten är cirka 30 minuter långa och syftar till att inspirera fler att våga och vilja ingripa.

- Mottagandet har varit över all förväntan, det verkar vara ett ämne som berör många människor på djupet. Det är väldigt kul att kunna göra kommunikation som dessutom bidrar till samhällsnytta. Om fler har engagemang, kunskap och framför allt mod att agera i nödsituationer kan vi bidra till ett bättre och tryggare samhälle, säger Jenny Burman, programledare och producent till Slumpens Hjältar

Första säsongen av Slumpens Hjältar släpptes i våras, något som fått stort genomslag i media.

Idén till podden fick Jenny Burman efter att själv ha hindrat en man som försökte begå självmord. Händelsen gav hennes inspiration att starta ett företag där hon driver civilkuragefrågan genom podd, föreläsningar och företagssamarbeten.

Lyssna på podden här:

http://slumpenshjaltar.libsyn.com

Relaterad media

Kontaktpersoner

Sarah Hummerdal

Pressansvarig
08-205 307

SOS Alarm Sverige AB

Pressjour
08-205 307