Årets 112-pris går till insatser mot psykisk ohälsa

Idag, på 112-dagen som uppmärksammas i hela Europa, delar SOS Alarm ut 112-priset. Årets pris går till Mind, Suicide Zero, BRIS och Svenska kyrkan/Jourhavande präst för deras insatser mot psykisk ohälsa.

- 2020 har varit ett tufft år. För många har tillvaron blivit än svårare och den psykiska ohälsan bland våra medmänniskor har ökat. Genom årets 112-pris vill uppmärksamma och hylla några av de organisationer som gjort ovärderliga insatser i arbetet att stödja människor i behov och förebygga psykisk ohälsa och suicid, säger Maria Khorsand, VD på SOS Alarm.

Motiveringen till 2021-års 112-pris lyder:

112-priset 2021 tilldelas Mind, Suicide Zero, BRIS och Svenska kyrkan/Jourhavande präst för deras ovärderliga arbete med självmordsprevention och psykisk ohälsa under 2020 – ett år då coronapandemin haft en mycket tuff inverkan på mångas liv och tillvaro. Dessa organisationers insatser, genom både civila och professionella aktörer, präglas av en enorm empati och medmänsklighet som gör stor skillnad för många människor i vårt samhälle.

-Genom 112-priset vill vi uppmärksamma att det finns flera viktiga delar i kedjan som räddar liv – det är inte enbart en enstaka aktör som gör jobbet när något händer. Framgången hänger på samverkan, och i det här fallet hjälps flera organisationer åt i en viktig samhällsinsats, säger Maria Khorsand.

112-priset delas ut för sjätte året i rad. Priset delas ut till aktörer som under 2020 gjort betydande samhällsinsatser i samband med en kris eller händelse. Priset har tidigare år delats ut till bland annat insatsen vid explosionen i Linköping 2019 och sökinsatsen efter 12-åriga Dante 2018.Bakom priset står SOS Alarm och utmärkelsen delas årligen ut i samband med 112-dagen.

För mer information och kontakt med pristagarna vänligen kontakta SOS Alarms pressjour: 08-20 53 07, press@sosalarm.se.

En film om pristagarna, fri för publicering i media, bifogas. Filmen bör publiceras i sin helhet och får inte redigeras.

Relaterad media

Kontaktpersoner

Sarah Hummerdal

Pressansvarig

SOS Alarm Sverige AB

Pressjour