Vi ser en livräddare i alla

Endast 5% tycker att svenska folket har stort civilkurage och 67% önskar mer kunskap i hur de ska agera i en akut nödsituation. Vi räddar liv varje dag, men klarar det inte utan er och vi vet att kunskap ger mod. Här finns information som gör att vi kan rädda fler liv tillsammans. Hjälp oss att skapa ett #modigaresverige.

Bara hälften av svenskarna är modiga

Visste du att endast varannan svensk anser sig vara modig? Det visar en undersökning som Demoskop har tagit fram tillsammans med SOS Alarm. Vi tror att svenskarna är ödmjuka och att man är modigare än vad man tror. Vi tror att med mer kunskap ökar också modet. Hur modig är du?
Källa: SOS Alarm/Demoskop 2020

Skolans bråkstake kan vara din livräddare

Det här är skolans tuffing. De andra eleverna tittar på honom med fasa. Klasskamraterna tycker att han är jobbig. Lärarna uppfattar honom som en skoltrött bråkstake. Vi ser en livräddare i alla.

Surtant eller superhjälte?

Möt en riktig surtant. Lattemammorna tycker att hon är kvarterets skräck. Kontorskillen tänker att hon är den svärmor som han tack och lov aldrig fick. Cafépersonalen upplever henne som en snåljåp. Vi ser en livräddare i alla.

Kontorets isdrottning - mästare på HLR

Säg hej till Sveriges elakaste chef. Receptionisten menar att hon är fullständigt iskall. Kollegorna betraktar henne som en diktator. Kontorets terrier inser vem han ska hålla sig undan för. Vi ser en livräddare i alla.

Hur modig är du?

FRÅGA 1 av 5

Hur modig anser du att du är?

1 2 3 4 5
FRÅGA 2 av 5

Hur troligt är det att du skulle ingripa i en akut nödsituation?

1 2 3 4 5
FRÅGA 3 av 5

En person har ramlat ihop på gatan. Vågar du hjälpa till?

1 2 3 4 5
FRÅGA 4 av 5

Du ser ett bråk, ingriper du?

1 2 3 4 5
FRÅGA 5 av 5

Du ser en trafikolycka och ingen har stannat. Stannar du och hjälper till?

1 2 3 4 5

Grattis! Du är modigare än genomsnittet!

Du verkar ha riktigt bra koll. Vi tror att ju mer kunskap man har, desto modigare blir man. Vill du ha ännu mer utbildning i hur du kan hjälpa till vid nödsituationer, klicka här:

Lär dig mer om livräddning

Inte illa, du är lika modig som en genomsnittlig svensk.

Men med mer kunskap tror vi att du kan våga hjälpa till ännu mer. Vill du ha utbildning i hur man ska agera i nödsituationer? Klicka här:

Lär dig mer om livräddning