Lägesbild 18/4-25/4

 112-samtal i veckan:

 

Kommande händelser

  • Högtrycket över Sverige ger under veckan fortsatt torrt och mest soligt väder. Risken för gräsbränder är fortsatt stor i södra halvan av Sverige.
  • Påskhelg  

Veckans krisberedskapstips från SOS Alarm:

Krisberedskapstips från SOS Alarm:  

Påskveckan är på ingång vilket innebär ledighet för många. Fler än vanligt kommer att ge sig ut på vägarna för att resa till skidorter, landställen eller till släkt och vänner på olika platser i Sverige. Iaktta försiktighet på vägarna, håll hastighetsgränser och avstånd för att minska risken för olyckor.  Ett högtryck har dragit in över Sverige. Under påskhelgen förväntas det bli höga temperaturer och risken för gräs- och skogsbränder blir hög. Det fina vädret innebär för många grillning både hemma och ute i naturen. Iaktta försiktighet när du grillar just nu när det är så varmt och torrt runt om i landet. 

  • Behöver du ringa 112, men saknar täckning för din mobiloperatör där du befinner dig? Ta ut SIM-kortet och ring 112 igen.
  • Kolla upp om det finns några lavinprognoser där du ska åka skidor. Information hittar du på https://www.lavinprognoser.se/
  • Mer information om fjällsäkerhet hittar du på https://www.fjallsakerhetsradet.se/

Är lägesbilder viktigt för dig i tjänst kan du läsa mer om vad SOS Alarm erbjuder för kommuner, landsting och privata aktörer härsosalarm.se/lagesbild/