Lägesbild 8/8-15/8

Antalet inkommande samtal 112

 

 

Under veckan som gått har antalet inkommande samtal på nödnumret 112 varit i nivå med föregående veckor. Snittet ligger något över det normala jämfört med snitt/dygn de senaste 12 månaderna. Sommar och ledighet kan påverka denna siffra.

Övriga händelser kommande vecka 

 

  •  3-10 augusti, European Choir Games, Körfestival, Göteborg
  • 4-11 augusti, Medeltidsveckan, Gotland
  • 8-10 augusti, Way Out West, Festival, Slottsskogen, Göteborg
  • 9 augusti, Hoffmaestro, Konsert, Gröna Lund, Stockholm
  • 14 augusti, Ava Max, Konsert, Gröna Lund Stockholm
  • 14 augusti, Rammstein, Konsert, Stadion, Stockholm

 

Veckans krisberedskapstips från SOS Alarm  
     

I och med att augusti har anlänt är det dags att se över din grundläggande krisberedskap inför den annalkande höstperioden. Säkerställ att du alltid har tillgång till vatten, mat och värme. Därtill är det även viktigt att kunna ta emot råd och information från myndigheter, förslagsvis genom att ha tillgång till en radio. Vill du ha mer tips och råd om hur du kan förbereda dig inför en eventuell kris och samhällsstörning? Besök dinsäkerhet.se, en sida som drivs av MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap.

Håll dig uppdaterad om brandrisken

Om du är osäker på brandrisken, kontakta räddningstjänsten. De kan ge dig råd om eldning och besked om vilka regler som gäller. Den kommunala räddningstjänsten eller länsstyrelsen kan utfärda eldningsförbud vid hög brandrisk. Detta brukar meddelas i Sveriges Radio P4 samt på respektive länsstyrelses, kommuns och räddningstjänsts webbplats. 

Eldningsförbud innebär att du inte får använda öppen låga utomhus. All eldning utomhus är då förbjuden, men det kan vara tillåtet att grilla på iordningställda grillplatser eller hemmagrillar. Är du osäker på vilka regler som gäller där du bor, kontakta din kommunala räddningstjänst. Läs mer om eldningsförbud på MSB:s webbplats DinSäkerhet.se.

Källa: Krisinformation.se