Lägesbild 13/6 - 20/6

Antalet inkommande samtal 112

Den senaste veckans samtal till 112.

 Den senaste veckan har det varit oroligt på olika håll runt om i landet. I fredags den 7/6 inträffade en större explosion i Linköping. Detta genererade många samtal till nödnumret 112 under en kort period då det var många människor som både såg och hörde den kraftiga smällen. Under dygnet 10-12/6 hade polisen i Malmö ett flertal större insatser med anledning av händelserna på Centralstationen och de explosioner som ägde rum under natten mot tisdagen den 11/6 samt natten mot onsdag 12/6. 

 

Övriga händelser kommande vecka

  •  Motorsportsveckan på Gälleråsen i Karlskoga 8-16 juni. 9 dagar med tävlingar, bilutställningar, aktiviteter, artister och uppvisningar.
  • Baltops 2019- Södra Östersjön 9-21 juni. Internationell Marin övning med deltagande från 18 nationer.
  • Järvaveckan 12-16 juni- Mötesplats för samhällsengagemang
  • West Pride 12-16 juni Göteborg
  • Gatebil på Mantorp park 13-16 juni- Bilträff och musikfestival
  • Vätternrundan 300 km 14-15 juni- Cykeltävling runt Vättern.  

Veckans krisberedskapstips från SOS Alarm  

Sommarmånaderna och semestertider pågår för fullt vilket i mångt och mycket innebär att mycket folk befinner sig ute i rörelse. På Festivaler, badplatser och större event. Vid varma sommardagar är det viktigt att tänka på vätskeintaget. Under sommarmånaderna är det större risk för gräs och skogsbränder. Gå in på din kommuns eller länsstyrelses hemsida för att veta mer om eldningsförbud och andra rekommendationer för eldning där du befinner dig.