3 tips för en roligare (och säkrare) midsommar

Midsommarafton är traditionellt sett ett av de dygn som det rings mest till nödnumret 112. Många människor är i rörelse, det är mycket trafik och alkoholen står i centrum för mångas firande. Här är några tips på hur du kan fira en tryggare midsommar:

 

  1. Åk i god tid så blir det färre olyckor

    Midsommar är en av årets mest trafiktäta helger. Se till att ha god tid på dig och bestäm inga tider så undviker du onödig stress och minskar risken för olyckor i trafiken.

  2. Vet du inte var du är? Kolla upp så att vi kan hitta dig om vi behöver

    Ska du fira midsommar hos en kompis på någon skärgårdsö? Eller kanske på någons landställe som du inte riktigt vet vart det ligger? Se till att ta reda på vart du kommer att befinna dig, det underlättar för oss på SOS Alarm när vi ska lokalisera dig i händelse av en olycka. Ta reda på adress eller GPS-koordinater och ha dem tillgängliga.

  3. Ta gärna en snaps, men inte om du ska köra bil (eller båt)

    Tänker du att du inte har druckit så jättemycket alkohol, utan faktiskt kan ta bilen den där korta biten hem? Eller att reglerna om tillåten promillehalt inte gäller på sjön? Tänk igen. Om du har druckit alkohol och sätter dig bakom ratten så utsätter du inte bara dig själv för fara utan även andra.