Så firar du en inbrottssäker semester

Under sommaren åker många på semester och kan vara hemifrån i flera veckor. Då är det extra viktigt att tänka på hur du kan skydda ditt hem medan du är borta. Här är fem saker att tänka på innan du åker på semester.

1. Berätta för dina grannar att du ska åka bort

Om folk runt omkring vet om att du inte är hemma är de ofta mer uppmärksamma på om något inte stämmer runt din bostad. Kanske kan de också hjälpa till att tömma din brevlåda?

2. Lämna gärna hemmet lite stökigt

Gillar du att komma hem till ett välstädat hem? Då finns risken att du kommer hem till ett länsat hem. Lämna gärna lite tvätt som ska vikas framme, ett par kaffekoppar på bordet och kanske lite uteleksaker i trädgården så att det ser ut som att du är hemma.

3. Plocka bort dina värdesaker

Lämna inte dator, iPad eller andra dyra saker fullt synligt i hemmet. Om man ser direkt att det finns saker att hämta är risken större att någon vill bryta sig in.

4. Tänk på vad du gör i sociala medier

Visst vill man visa upp de där härliga bilderna från stranden i Spanien eller första glassen i Italien. Men tänk på vilka som kan se bilderna. En stängd profil visar inte var du befinner dig och minskar risken för att någon tar reda på om du är hemma eller inte.

5. Investera i ett bra larm

Eller varför inte två larm, ett ordentligt tyst larm och ett enklare larm som tjuven koncentrerar sig på medan det tysta går. Få tjuvar tar sig tiden att leta efter ett andra larm.

Relaterat Innehåll