Porträttbild på Matilda som skrattar

Matilda gjorde praktik på SOS Alarms IT-avdelning

Matilda Kritz har gjort internship på vår IT-avdelning via Tekniksprånget sedan januari 2020. Tekniksprånget är ett samarbete SOS Alarm ingått med syfte att engagera unga personer som är nyfikna på en karriär inom tekniska yrken, vilket stärker Sveriges konkurrenskraft på sikt. Dessutom har det varit nyttigt för oss att få hennes ögon på vår verksamhet och vi har lärt oss otroligt mycket under denna tid.

Vad fick dig att söka till Tekniksprånget?
Direkt efter gymnasiet kändes det oklart vad jag skulle göra, det fanns så mycket att välja mellan. I samband med detta fick jag upp ögonen för Tekniksprånget och det kändes som ett ypperligt tillfälle att utforska markerna kring ett arbetsområde jag har varit intresserad av länge.

Vad har varit det bästa med din tid på SOS Alarm?
Variationen av arbetsuppgifter har upplevts ytterst givande. Att få prova på olika saker har gett mig nya lärdomar och en unik inblick i arbetslivet som jag värdesätter högt. Givetvis har alla nya kontakter varit ett stort plus också!

Var det något du inte visste om SOS Alarm innan du började hos oss som du förvånades över?
Tidigare hade jag inte hundraprocentig koll på vad exakt SOS Alarm gjorde, utöver 112-verksamheten det vill säga. Men min tid här har verkligen vidgat mina perspektiv på det breda utbudet av tjänster som SOS Alarm erbjuder!

Vad är den viktigaste lärdomen du tar med dig från din tid på SOS Alarm?
Jag måste nog säga att inblicken i arbetslivet har gett mig en bra kompass för framtiden. Inte bara inblicken i vad det finns för yrken med tillhörande arbetsuppgifter, men också vad jag söker i en företagskultur.

Vi vill med detta rikta ett stort tack till Matilda och önska henne all lycka i framtiden! 
#livetpasosalarm