Rakel utanför Rakel

Tjänsten ger Sveriges Rakel-användare möjlighet att ringa och ta emot samtal såsom i vanlig mobiltelefon, även utanför Rakelnätet, men med Tetra-teknologins säkerhet. Eftersom vi i Rakelnätet ansluter våra abonnemang till Rakelmobilens MSISDN, möjliggör vi ett enkelt skifte av en trasig Rakelmobil genom vår TNA-server.

Abonnemangsformerna ger dig som användare möjlighet att bli fullt nåbar via ETT telefonnummer. Du kan ansluta flera Rakelmobiler OCH vanliga telefoner under ett telefonnummer. Genom ett samtal kan alla Rakelmobiler och mobiltelefoner i t.ex. en ambulans börja ringa samtidigt!

Inga mer telefonlistor eller uteblivna svar.

Exempel

1. RCB-jouren (Räddningschef i beredskap) har i sitt fordon en fast monterad Rakelmobil. Dessutom har han en bärbar Rakelmobil samt en vanlig mobiltelefon. Med vårt nya abonnemang "Rakel Grupp" sammankopplar vi alla dessa enheter under ett och samma telefonnummer. RCB väljer själv vilken enhet som han vill svara på det inkommande samtalet i, och de andra enheterna slutar då att ringa. Om RCB är upptagen med att prata i sin bärbara Rakelmobil, så ringer det bara i de övriga 2 enheterna.

2. Ambulansen är framme hos en patient, och har begärt att bli uppringda utav läkare på sjukhuset. Mottagningen i deras mobiltelefoner är så dålig att de måste stå ute på balkongen för att ha täckning. Men eftersom personalen måste stanna kvar inomhus hos patienten, är de inte nåbara via sina mobiltelefoner. När läkaren ringer tillbaka till ambulansen, så ringer han till fordonets Rakel-telefonnummer. Med vårt abonnemang "Rakel Grupp Plus" sammankopplar vi fordonets 3 Rakelmobiler, och de 2 mobiltelefonerna under ett och samma telefonnummer. På så vis kan läkaren nå alla ambulansens enheter via ETT telefonsamtal. Även Rakelmobilerna!

Vi hjälper dig att välja rätt

Som kund ska du känna dig trygg med ditt val av abonnemang. Vi hjälper dig med en rekommendation utifrån dina behov och vanor.

Välj först den abonnemangsform som du tror passar dig bäst. Efter tre månader kan vi rekommendera dig om vilket abonnemang som passar just dig bäst. Har du redan rätt abonnemang anpassad till dina behov fortsätter du som vanligt. Om inte, har du möjlighet att byta. Inga konstigheter - bara lite mer flexibelt.

Funktionsgaranti

För att du ska känna dig så trygg som möjligt med ditt val av Rakel utanför Rakel erbjuder vi dig att testa funktionerna hos oss i två veckor. Erbjudandet gäller vid nytecknande av valfritt Rakel mobilabonnemang. Är du inte nöjd så kan du inom 14 dagar från inköpstillfället returnera abonnemanget. Detta gör vi för att du som kund ska känna att du vet vad du får - bra funktioner i ett säkert och stabilt nät.