Särskilt objekt

Har du särskilda rutiner du vill förmedla till hjälpresurser vid ett 112-ärende som rör ditt objekt eller vill du få information när något händer? Med Särskilt objekt skapar vi särskilda larmplaner som används vid en 112-händelse som positioneras inom det valda området. Det gör att ni snabbt kan påbörja ert krisarbete och hantera händelsen.

Vad är Särskilt objekt?

Särskilt objekt har utvecklats för verksamheter som ställer höga krav på säkerhet och önskar särskild hantering av olyckor på sina objekt. I många verksamheter är det kritiskt att ansvariga tidigt får information om händelser på objektet. Tjänsten har under många år varit efterfrågad från olika branscher där minuter av ovetande och inaktivitet från ansvariga kan få förödande konsekvenser, inte bara för de anställdas säkerhet, utan även för verksamheten i form av driftstopp och liknande.

Det är inte alltid att information om en olycka på ett objekt går fram till rätt personer omgående. Det kan vara avgörande minuter som påverkar följderna av olyckan. Genom tjänsten Särskilt objekt får förutbestämda personer direkt en notifikation i telefonen om att någonting har hänt på deras objekt.

Hur fungerar det?

Vid ett 112-samtal ställer vi två frågor omgående. Vad har inträffat och var personen befinner sig. I samtalet positionerar vi var olyckan har inträffat för att möjliggöra för hjälpresurser att hitta rätt plats så snabbt som möjligt.

Tillsammans med SOS Alarm bestämmer kunden den exakta geografiska positionen som utgör ett Särskilt objekt som vi sedan implementerar i våra kartor. När en SOS-operatör fastställer positionen för 112-händelsen inom området för ett Särskilt objekt skickas en automatisk notifikation ut till de ansvariga på objektet, angivna på larmplanen, som kan vidta rätt åtgärder.

Unik larmplan

I den objektsunika larmplanen anges exempelvis kontaktpersoner för notifieringar, eventuella körinstruktioner för hjälpresurser samt annan objektsspecifik information.

Fördelar med tjänsten

Särskilt objekt är en proaktiv funktion för att hjälpa dig som kund att snabbare och mer effektivt hantera en olycka. Syftet är i synnerhet att öka personsäkerheten på objekt med höga krav på säkerhet, men också att minimera riskerna för eventuella driftstopp eller andra följder på en anläggning. När en större olycka inträffar, som även kan riskera allmänhetens säkerhet, agerar även tjänsten som samhällsnytta då en tidig lägesbild för rätt personer och snabbare händelsehantering kan göra stor skillnad inte bara på objektet men även utanför.  

Är du ytterligare nyfiken på tjänsten Särskilt objekt? Då kan du fylla i intresseanmälan högst upp till höger på sidan så tar vi kontakt med dig.