Vår rekryteringsprocess

Så här arbetar vi med rekrytering, från annonsering till erbjudande.

Lediga tjänster

Våra lediga tjänster annonseras i första hand på vår hemsida men även i relevanta kanaler för den aktuella tjänsten.

Urval

När vi gör det första urvalet bland inkomna ansökningar tittar vi på din samlade kompetens utifrån ditt personliga brev och CV. Efter ett första urval ges utvalda sökande möjlighet att genomföra ett antal arbetspsykologiska tester. Syftet med testerna är att vi objektivt ska kunna de kartlägga faktorer som är viktiga för den aktuella tjänsten.

Rekryteringsträff och intervju

Nästa steg är att vi antingen bjuder in ett större antal sökande till en rekryteringsträff eller att vi bokar in dig till en individuell intervju. I de fall vi har en rekryteringsträff avser vi att rekrytera flera till samma typ av tjänst vid samma tillfälle. Under rekryteringsträffen får du mer information om SOS Alarm, den aktuella tjänsten, en inblick i hur det är att arbeta hos oss samt möjlighet att ställa frågor. Efter avslutad information hålls individuella intervjuer på plats och du får även delta i gruppdiskussioner anpassad till aktuell tjänst.

Referenser

Efter intervjun återkopplar vi till dig så snart vi har gjort en samlad bedömning. Är du fortsatt intresserad av tjänsten och är en av slutkandidaterna pratar vi alltid med minst två av dina referenser. Vi ser gärna att referenserna är tidigare eller nuvarande chefer.

Hälsa och säkerhet

Inför erbjudande om anställning genomgår alla våra medarbetare en hälso- och säkerhetskontroll. Säkerhetskontroll innebär att vi gör en slagning i polisens belastnings- och misstankeregister. Detta görs eftersom SOS Alarm är ett säkerhetsklassat företag. Drogtest utan anmärkning är även en förutsättning för anställning.

Erbjudande

Vi finns med dig ända fram till dess att tjänsten är tillsatt. Är du vår slutkandidat är vi glada över att kunna ge dig ett anställningserbjudande. Oavsett får alla sökanden ett besked och återkoppling när rekryteringsprocessen är genomförd.

 

Frågor om vår rekryteringsprocess 7 frågor
Hur lång tid tar rekryteringsprocessen?

Vår rekryteringsprocess tar cirka 10 veckor. Till tjänsterna SOS-operatör och SOS-sjuksköterska rekryterar vi mot planerade starter för rollernas interna grundutbildning under vår och höst.

Hur ser utbildningen ut för en SOS-operatör?

Utbildningen är grundlig och innehåller både teori och praktik. Delar av utbildningen är förlagd till SOS Alarms skola i Kista utanför Stockholm, däremellan är man på sin ”hemmacentral” med sin handledare som utbildar och introducerar praktiskt i arbetet. 

Måste man vara undersköterska eller sjuksköterska för att jobba som SOS-operatör?

Nej, det krävs inte att man är undersköterska eller sjuksköterska för att jobba som SOS-operatör. Alla SOS-operatörer får gå en unik operatörsutbildning på vår SOS-skola. Det finns SOS-sjuksköterskor, som är en annan befattning, som stöttar SOS-operatörerna i mer komplexa sjukvårdsärenden.

Vad är grundkriterierna för tjänsten SOS-operatör?

Grundkriterier vi har för tjänsten som SOS-operatör är:

  • Svensk medborgare (dubbelt medborgarskap är ok om du inte har krigsplikt i det landet)
  • Fem års arbetslivserfarenhet
  • Fullgjord gymnasieutbildning
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
Vad är ingångslönen för en SOS-operatör?

Vi tillämpar individuell lönesättning så det finns ingen generell ingångslön

Varför behöver man vara svensk medborgare för att jobba hos er?

SOS Alarm är ett säkerhetsklassat företag och i händelse av krig kan vi komma att bli krigsplacerade. Då måste man vara svensk medborgare.

Vilka fackliga organisationer organiserar medlemmar på SOS Alarm?

Akademikerförbunden, Ledarna, Unionen och Vårdförbundet.