Presskontakt

Du som är journalist är alltid välkommen att ringa SOS Alarms presstjänst som består av en pressjour och en händelseinformationstjänst.

På händelseinformationstjänsten svarar vi på frågor om pågående händelser (12 timmar tillbaka). Här får journalister initial information om olyckor, räddningsinsatser och larm, exempelvis plats och tidpunkt för inkommande larm samt vad som har hänt. Du kan också få information om vilka räddningsresurser som larmats, antalet skadade och/eller förda till sjukhus.

Regionala skillnader förekommer vid informationsutlämning vid pågående händelser. SOS Alarm lämnar med hänsyn till regionala behov och förutsättningar inte ut uppgifter som rör vårdrelaterade uppgifter om antal skadade, antalet ambulanser på plats eller förda till sjukhus i vissa enskilda regioner. I dessa fall hänvisar vi till regionernas presstjänster.

Pressjouren nås dygnet runt. Journalister kan vända sig till pressjouren för alla andra frågor som inte rör en pågående händelse.

Kontakt:

Presstjänst Händelseinformation (hit ringer du om du vill ha information om pågående 112-händelser, till exempel trafikolyckor, bränder etcetera).

0771-11 33 33

Pressjour (hit ringer du som journalist om du har frågor som ej rör pågående 112-händelser från 12 timmar tillbaka).

08-205 307 eller e-post press@sosalarm.se