Larm från utrymningsplats
En smidig tjänst som binder samman utrymningsplatser med vår larmcentral för att uppfylla kraven på frångänglighet. Det innebär att personer som vid en nödsituation inte kan utrymma får direktkontakt med våra operatörer, som i sin tur kan informera räddningstjänsten.
Därför ska du välja larmuppkoppling till SOS Alarm
-
Tryggt med talfunktion
Att personen i utrymningsplatsen får prata med någon är den tryggaste och säkraste lösningen.
-
Erfarna larmoperatörer
Våra larmoperatörer är kunniga inom larmhantering och arbetar nära räddningstjänsten.
-
Kort insatstid
Vid en nödsituation räknas varje sekund och våra operatörer kan snabbt informera räddningstjänst vid behov.
Säker utrymning för alla
Frångänglighet är både fastighetsägarens och arbetsgivarens ansvar. Alla ska, oavsett rörelse- eller orienteringsförmåga, ha möjlighet att utrymma en byggnad vid en nödsituation. En sådan situation kan till exempel vara en brand. Att snabbt kunna lämna byggnaden kan då vara livsavgörande – men människor har olika förutsättningar. Det kan handla om en person som behövde ta hissen för att kunna ta sig upp i huset, men som sedan varken kan ta samma väg tillbaka eller den utrymningsväg som finns. Enligt nya regler ska utrymningsplatser ha tvåvägskommunikation – och SOS Alarm erbjuder en väldigt trygg och säker lösning för att möta kravet.

Så fungerar vårt larm från utrymningsplats
Direktkontakt med larmcentral
SOS Alarms tjänst innebär att de som väntar på hjälp i utrymningsplatsen kan få direktkontakt med våra operatörer genom att trycka på en knapp. Operatörerna kan i sin tur informera räddningstjänsten om situationen kräver det. I stället för att en lampa visar att larmet är mottaget, kan personer i utrymningsplatsen få prata med en person som kan ge information om vad som sker och när.
Säkrare med talfunktion
För den som väntar på hjälp i utrymningsplatsen kan varje minut kännas som en evighet. Det är därför viktigt att kunna få prata med någon och genom vår tjänst finns det någon på larmcentralen som svarar dygnet runt. En studie visar också att det upplevs tryggare att få prata med någon på larmcentralen, jämfört med bara att en signallampa bekräftar att någon har tagit emot nödsignalen. Det är också säkrare då risken är större att man rör sig från utrymningsplatsen om man inte får prata med någon när man larmar.
Vanliga frågor om frångänglighet
Ta ansvar för säkerheten - boka möte idag
Om tillgänglighet är viktigt, är frångänglighet livsviktigt. Vi hjälper ditt företag att möta kraven. Du behöver inte förbereda något inför mötet. Tillsammans går vi igenom era förutsättningar och gör en plan för hur vi kan öka säkerheten.
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss till dig. Är du redan kund och har funderingar kring ditt avtal eller dina larm kan du använda Mina sidor eller kontakta Kundcenter för att snabbt få svar på dina frågor.
Läs mer
-
Frångänglighet
Frångänglighet handlar om att det ska finnas en utrymningsplats i lokalen där den som inte kan utrymma ska kunna invänta hjälp.
-
Brandlarm
Med brandlarmet automatiskt kopplat till oss larmas räddningstjänsten direkt för snabbast möjliga utryckning som minimerar materiella skador och räddar liv.
-
För fastighetsägare
Se till att din fastighet är skyddad mot oväntade händelser, dygnet runt, året om. Känn dig trygg genom att låta vår larmcentral ta hand om alla era larm.
Senast uppdaterad